Kärleksbrev och personliga texter

Att skriva kärleksbrev eller små texter till varandra är ett klassiskt sätt att utveckla relationen. Man behöver inte vara poet för att skriva något personligt.

Det är viktigt i en relation att man har något speciellt gemensamt, en liten hemlighet, något mellan bara oss. En klassisk sådan gemensam sak är om man byter gåvor med varandra. Problemet är delvis att det är svårt att hitta unika och speciella gåvor och sedan blir det både dyrt och konstigt att ge presenter hela tiden. Om gåvan är några personliga funderingar och reflektioner så är den personlig men ändå något överraskande.

Riktiga kärleksbrev skrivet med penna på ett vackert papper i ett riktigt kuvert kan göra någon väldigt glad. Om man har ett förhållande där man är tvungen att vara långt ifrån varandra så är nog kärleksbrev en av de bästa sätten att hålla kraft i förhållandet. Även om man inte bor så långt i sär är även kärleksbrev något väldigt bra. Kärleksbrev är dessutom något som man kan falla tillbaka på och få kraft av senare i livet.

Om man bor ihop så kan också brev och texter vara ett sätt att hålla relationen levande. Naturligtvis kan man ju prata med varandra varje dag, men när man skriver så får man ofta med en hel del nya saker. Breven är inte ett alternativ till att tala med varandra, det är ett komplement. Det kan bli till en speciell sak man har mellan varandra, att man ibland hittar ett litet brev på kudden eller på köksbordet. Livet blir lite gladare. En spännande variant är att man har en gemensam dagbok som man tar med sig på jobbet och där man varje dag får läsa en liten hemlighet från sin älskade, och sedan skriver man något tillbaka. Man kan ha två böcker och så byter man varje morgon.

Genom att skriva lite av sina reflektioner och läsa sin partners refektioner gör att vi lär känna varandra och upptäcka var vi är på väg. Det är också ett sätt att skapa lite mer romantik i vardagen.