Förälskelse och kärlek

Det är skillnad på att vara förälskad och att vara kär. Många som inte förstår detta kommer att relationen är på väg att ta slut när det i själva verket är tvärt om.

Förälskelse är ett kaotisk tillstånd av överväldigande känslor. Den älskade är fantastisk, överraskande och underbar. Livet leker. Detta är passionen och den är en viktig del i att stärka en relation. Genom passionen vaknar kärleken.

Men kärlek är en djup känsla, något som är starkt och beständigt. Kärleken är i sig stabil, den slocknar sällan särskilt lätt. Kärleken är något att bygga livet på. Problemet är många tror att det är förälskelsen och passionen som är kärleken. Många säger "Jag är inte förälskade längre" - nej, så kan det vara, men det betyder inte att ni inte är kära längre. För att fördjupa en relation, för att kunna bygga ett liv tillsammans så måste man vara mer sansade än när man är förälskad. Kärlek är inte passion - kärlek handlar om att sätta värde på varandra och ta hand om varandra. Förälskelse och passion kommer tillbaka till de kära om man ger det en chans, men en relation kan inte vara i ständig förälskelse.

Om förälskelsen håller på att gå över behöver inte det betyda att förhållandet är slut, det kan betyda att ni börjar ta varandra på alvar. Om man märker att man håller på att bli förälskad i någon annan så kan man ju komma ihåg att den kärleksrelation man har är något mer än bara passion. Om man inte kan se det här så kommer det att vara väldigt svårt att få ett förhållande att hålla för förälskelse är som våren, bara en del av helheten.